DIY Crochet Christmas Ornaments // DIY Virkatut Joulupallot

DIY Crochet Christmas Ornaments // DIY Virkatut Joulupallot

SWOOL Christmas Calendar Day 1: Three different patterns for beautiful crochet christmas ornaments! Yarns gifted from Lankava. You will get -10 % off of everything in Lankava’s webshop using code SWOOLIFY! The discount code is valid until 31.12.2019.

SWOOL joulukalenterin ensimmäisestä luukusta paljastuu kolme erilaista ohjetta aivan ihaniin virkattuihin joulupalloihin! Langat saatu Lankavalta. Saat -10 % alennusta kaikesta Lankavan verkkokaupasta käyttämällä koodia SWOOLIFY! Alennuskoodi on voimassa 31.12.2019 asti.

Method: Crochet

Instrument: Crochet hook 3.0 mm

Other: Christmas ornament (diameter 5 cm)

Yarn: Filati Fantasia (from Lankava)

Metodi: Virkkaus

Väline: Virkkuukoukku 3.0 mm

Muut: Joulupallo (halkaisija 5 cm)

Lanka: Filati Fantasia (Lankavalta)

Finished ornament measures 6 cm. // Valmiin joulupallon halkaisija on 6 cm.

Abbreviations // Lyhenteet

kjs     ketjusilmukka

sc      single crochet     //     ks     kiinteä silmukka

sl st     slip stitch     //     ps     piilosilmukka

 

ACORN Ornament // TAMMENTERHO Joulupallo

The ornament below is called “acorn ornament”. The ornament above is called “pinecone ornament” and its pattern is presented later in this post.

The acorn ornament is done in two parts: first the bottom part and then the top part. For the bottom part I used Filati Fantasia yarn in color “Kupari” (copper) and fot the top part I used the same yarn in color “Laava” (lava).

Bottom part

Step 1. Do a magic loop and insert 8 single crochet (sc) stitches into the loop. Pull the tail end of the yarn and close the round with a slip stitch (sl st). Note: leave a 30 cm long tail for the hanging loop.

Step 2. Insert 2 single crochet (sc) stitches to each stitch in the round.

Step 3. *Insert 2 sc stitches to the first stitch and then 1 sc to the second stitch.* Repeat * until you reach the first stitch.

Step 4. *Insert 2 sc stitches to the first stitch and then 1 sc to the second stitch and 1 sc to the third stitch.* Repeat * until you reach the first stitch.

Step 5. Insert 1 sc to every stitch. Do this round 3 more times. Insert a sl st, leave a 30 cm tail, cut the yarn and pull the yarn through one more time.

Top part

Change the color to Laava (lava) and start doing puff stitches straight to the bottom part.

Step 1. Insert the first puff stitch: chain 3, *yarn over, insert a hook into a stitch, pull yarn through* and repeat * 4 more times. You now have 11 loops on the hook. Pull yarn through 10 of them, yarn over, pull yarn through the last two loops and close the puff with a chain.

Step 2. Chain 1. *Insert the second puff stitch into the THIRD (not the second) sc: yarn over, insert a hook into a stitch, pull yarn through and repeat 5 more times. You now have 13 loops on the hook. Pull yarn through 12 of them, yarn over, pull yarn through the last two loops and close the puff with a chain. Chain 1.* Repeat * 14 more times and then join in the round with a sl st to the top stitch of the first puff. Insert another sl st to the chain between the first and the second puff.

Step 3. Do the second row by repeating steps 1 and 2.

Step 4. Insert one puff as in the step 1 into the chain between the first and the second puff. Do NOT chain 1. Now, insert a puff into every second chain instead of every chain. Also, do not chain 1 in between. Join in the round with a sl st to the top stitch of the first puff.

Step 5. Pull the tail end out next to the cap. Crochet the final rounds by inserting sc stitches around the cap (total of 5 rounds) and then finalize the top by inserting sl stitches to the sc stitches. Leave a 20 cm tail and cut the yarn. Now, using both tails/ends, pull them through the cap and make a hanging loop for the ornament.

FINISHED!

Kuvassa oleva alempi joulupallo on nimeltään “tammenterho joulupallo”, kun taas ylempi joulupallo on “käpy joulupallo”, johon ohje alempana.

Tammenterho joulupallo tehdään kahdessa osassa: ensin alaosa ja sitten yläosa. Alaosaan käytin Filati Fantasia lankaa värissä “kupari” ja yläosaan samaa lankaa värissä “laava”.

Alaosa

Vaihe 1. Virkkaa aloituslenkki (magic loop) ja virkkaa muodostuneeseen lenkkiin 8 kiinteää silmukkaa (ks). Kiristä aloituslenkki aloituslanganpätkästä vetämällä ja sulje lenkki piilosilmukalla (ps). HUOM. Jätä 30 cm pituinen aloituslanganpätkä ripustuslenkkiä varten.

Vaihe 2. Virkkaa kaksi kiinteää silmukkaa (ks) jokaiseen kerroksessa olevaan silmukkaan.

Vaihe 3. *Virkkaa 2 ks:aa ensimmäiseen silmukkaan ja sitten 1 ks seuraavaan silmukkaan.* Toista * kerros ympäri.

Vaihe 4. *Virkkaa 2 ks:aa ensimmäiseen silmukkaan ja sitten 1 ks seuraavaan silmukkaan ja 1 ks kolmanteen silmukkaan.* Toista * kerros ympäri.

Vaihe 5. Virkkaa 1 ks jokaiseen silmukkaan. Tee tämä kerros vielä 3 kertaa. Virkkaa 1 ps, jätä 30 cm pituinen langanpätkä, leikkaa lanka ja vedä lanka läpi vielä kerran.

Yläosa

Vaihda langan väri “laavaan” ja aloita puff-silmukoiden tekeminen suoraan alaosaan.

Vaihe 1. Virkkaa ensimmäinen puff-silmukka: virkkaa 3 ketjusilmukkaa (kjs), *nosta lanka koukulle, vie koukku kiinteään silmukkaan, vedä lanka läpi* ja toista * vielä 4 kertaa. Koukulla on nyt 11 silmukkaa. Vedä lanka 10 silmukan läpi, nosta lanka koukulle ja vedä lanka kahden viimeisen silmukan läpi.

Vaihe 2. Virkkaa 1 kjs. *Virkkaa toinen puff-silmukka KOLMANTEEN ks:aan (ei toiseen): nosta lanka koukulle, vie koukku kiinteään silmukkaan, vedä lanka läpi ja toista vielä 5 kertaa. Koukulla on nyt 13 silmukkaa. Vedä lanka 12 silmukan läpi, nosta lanka koukulle ja vedä lanka kahden viimeisen silmukan läpi. Virkkaa 1 kjs.* Toista * 14 kertaa ja sulje kerros renkaaksi piilosilmukalla ensimmäisen puffin päällimmäiseen silmukkaan. Virkkaa toinen ps ensimmäisen ja toisen puffin väliseen ketjuun.

Vaihe 3. Tee toinen kerros toistamalla vaiheet 1 ja 2.

Vaihe 4. Virkkaa 1 puff-silmukka vaiheen 1 mukaisesti ensimmäisen ja toisen puffin väliseen ketjuun. (Ei kjs:aa.) Virkkaa nyt puff-silmukka joka toiseen ketjuun. Älä myöskään virkkaa ketjusilmukkaa puffien välissä. Sulje kerros ps:lla.

Vaihe 5. Ennen viimeisiä kerroksia vedä kaikki aloitus- ja lopetuslanganpätkät ulos “hatun” vierustaa pitkin. Virkkaa kiinteitä silmukoita hatun ympäri ja tee näitä kerroksia yhteensä 5 kpl. Tee vielä viimeinen kerros virkkaamalla piilosilmukoita joulupallon “hatun” ympäri. Jätä 20 cm pituinen langanpätkä ja leikkaa lanka. Vedä kaikki langanpätkät “hatun” vierustaa pitkin ja tee niistä ripustuslenkki.

VALMIS!

PINECONE Ornament // KÄPY Joulupallo

Processed with VSCO with s2 preset

The ornaments above in the photo are “pinecone ornaments” and ornaments below in the photo are “crochet ornaments”. The pattern for “crochet ornaments” is presented below in this post.

Step 1. Do a magic loop and insert 8 single crochet (sc) stitches into the loop. Pull the tail end of the yarn and close the round with a slip stitch (sl st). Note: leave a 30 cm long tail for the hanging loop.

Step 2. Insert the first puff stitch: chain 3, *yarn over, insert a hook into a stitch, pull yarn through* and repeat * 4 more times. You now have 11 loops on the hook. Pull yarn through 10 of them, yarn over, pull yarn through the last two loops and close the puff with a chain.

Step 3. Chain 1. *Insert the second puff stitch into the next sc: yarn over, insert a hook into a stitch, pull yarn through and repeat 5 more times. You now have 13 loops on the hook. Pull yarn through 12 of them, yarn over, pull yarn through the last two loops and close the puff with a chain. Chain 1.* Repeat * 6 more times and then join in the round with a sl st to the top stitch of the first puff. Insert another sl st to the chain between the first and the second puff.

Step 4. Start the 3rd round by inserting a puff into the chain (not to a stitch) as in the step 2. Then insert another puff into the same chain (without chaining 3 in the beginning).

Step 5. Chain 1. *Insert 2 puff stitches to the same chain. Chain 1.* Repeat * 6 more times and then join in the round with a sl st to the top stitch of the first puff. Insert another sl st to the chain between the first and the second puff.

Step 6. Start the 4th round by inserting one puff as in the step 2 into the chain between the first and the second puff. Chain 1. *Insert a puff to the next chain. Chain 1.* Repeat * 14 more times and join in the round as instructed previously. You now have 16 puffs in the round.

Step 7. Repeat the step 6 two more times. Note: insert a sl st to the chain between the first and the second puff after changing the row. Place the ornament inside so that a cap is on top.

Step 8. Insert one puff as in the step 2 into the chain between the first and the second puff. (Do NOT chain 1.) Insert a puff into the second chain between the second and the third puff. Chain 1. Insert a puff, do NOT chain 1, insert a puff, chain 1. So, you chain 1 only after every second puff. Do this until you reach the first puff and then join in the round with a sl st. Insert another sl st to the chain between the first and the second puff.

Step 9. Insert one puff as in the step 2 into the chain between the first and the second puff. Do NOT chain 1. Now, insert a puff into every second chain instead of every chain. Also, do not chain 1 in between. Join in the round with a sl st to the top stitch of the first puff.

Step 10. Before starting the last round pull the tail end out next to the cap. Crochet the final round by inserting sl stitches around the cap. Make sure to draw through all the yarns between puffs. Insert 1 sc stitch to secure the seam, leave a 20 cm tail and cut the yarn. Now, using both tails/ends, pull them through the cap and make a hanging loop for the ornament.

FINISHED!

Kuvassa ylimpänä olevat joulupallot ovat käpy joulupalloja ja kuvassa alempana olevat taas “virkattuja joulupalloja”. Virkattuihin joulupalloihin ohje alempana postauksessa.

Vaihe 1. Virkkaa aloituslenkki (magic loop) ja virkkaa muodostuneeseen lenkkiin 8 kiinteää silmukkaa (ks). Kiristä aloituslenkki aloituslanganpätkästä vetämällä ja sulje lenkki piilosilmukalla (ps). HUOM. Jätä 30 cm pituinen aloituslanganpätkä ripustuslenkkiä varten.

Vaihe 2. Virkkaa ensimmäinen puff-silmukka: virkkaa 3 ketjusilmukkaa (kjs), *nosta lanka koukulle, vie koukku kiinteään silmukkaan, vedä lanka läpi* ja toista * vielä 4 kertaa. Koukulla on nyt 11 silmukkaa. Vedä lanka 10 silmukan läpi, nosta lanka koukulle ja vedä lanka kahden viimeisen silmukan läpi.

Vaihe 3. Virkkaa 1 kjs. *Virkkaa toinen puff-silmukka seuraavaan ks:aan: nosta lanka koukulle, vie koukku kiinteään silmukkaan, vedä lanka läpi ja toista vielä 5 kertaa. Koukulla on nyt 13 silmukkaa. Vedä lanka 12 silmukan läpi, nosta lanka koukulle ja vedä lanka kahden viimeisen silmukan läpi. Virkkaa 1 kjs.* Toista * 6 kertaa ja sulje kerros renkaaksi piilosilmukalla ensimmäisen puffin päällimmäiseen silmukkaan. Virkkaa toinen ps ensimmäisen ja toisen puffin väliseen ketjuun.

Vaihe 4. Aloita kolmas kerros virkkaamalla puff-silmukka ketjuun (ei silmukkaan) samalla tavalla kuin vaiheessa 2. Virkkaa toinen puff-silmukka samaan ketjuun (ilman kolmea kjs:aa puffin alussa).

Vaihe 5. Virkkaa 1 kjs. *Virkkaa 2 puff-silmukkaa seuraavaan ketjuun. Virkkaa 1 kjs.* Toista * vielä 6 kertaa ja sulje renkaaksi piilosilmukalla ensimmäisen puffin päällimmäiseen silmukkaan. Virkkaa toinen ps ensimmäisen ja toisen puffin väliseen ketjuun.

Vaihe 6. Aloita neljäs kerros virkkaamalla yksi puff-silmukka ensimmäisen ja toisen puffin väliseen ketjuun samalla tavalla kuin vaiheessa 2. Virkkaa 1 kjs. *Virkkaa puff-silmukka seuraavaan ketjuun. Virkkaa 1 kjs.* Toista * vielä 14 kertaa ja sulje kerros renkaaksi samalla tavalla kuin aiemmin ohjeistettiin. Kerroksessa on nyt 16 puffia. 

Vaihe 7. Toista vaihe 6 vielä kaksi kertaa. HUOM: virkkaa ps ensimmäisen ja toisen puffin väliseen ketjuun kerroksen vaihtamisen jälkeen. Aseta joulupallo ympyrän sisään niin, että joulupallon “hattu” osoittaa ylöspäin.

Vaihe 8. Virkkaa 1 puff-silmukka vaiheen 2 mukaisesti ensimmäisen ja toisen puffin väliseen ketjuun. (Ei kjs:aa.) Virkkaa seuraava puff-silmukka toisen ja kolmannen puffin väliseen ketjuun. Virkkaa 1 kjs. Virkkaa puff, älä virkkaa kjs:aa. Virkkaa puff, virkkaa 1 kjs. Eli joka toisen puffin jälkeen virkataan 1 kjs ja joka toisen puffin jälkeen virkataan suoraan uusi puff-silmukka ilman kjs:aa. Tee näin, kunnes kohtaat ensimmäisen puffin. Sulje kerros ps:lla. Virkkaa toinen ps ensimmäisen ja toisen puffin väliseen ketjuun.

Vaihe 9. Virkkaa 1 puff-silmukka vaiheen 2 mukaisesti ensimmäisen ja toisen puffin väliseen ketjuun. (Ei kjs:aa.) Virkkaa nyt puff-silmukka joka toiseen ketjuun. Älä myöskään virkkaa ketjusilmukkaa puffien välissä. Sulje kerros ps:lla.

Vaihe 10. Ennen viimeistä kerrosta vedä aloituslanganpätkä ulos “hatun” vierustaa pitkin. Tee viimeinen kerros virkkaamalla piilosilmukoita joulupallon “hatun” ympäri. Ota piilosilmukkaan kaikki langat puffien välissä. Virkkaa 1 ks sauman vahvistamiseksi. Jätä 20 cm pituinen langanpätkä ja leikkaa lanka. Vedä molemmat langanpätkät “hatun” vierustaa pitkin ja tee niistä ripustuslenkki.

VALMIS!

CROCHET Ornament // VIRKATTU joulupallo

Step 1. Do a magic loop and insert 8 single crochet (sc) stitches into the loop. Pull the tail end of the yarn and close the round with a slip stitch (sl st). Note: leave a 30 cm long tail for the hanging loop.

Step 2. Insert 2 single crochet (sc) stitches to each stitch in the round.

Step 3. *Insert 2 sc stitches to the first stitch and then 1 sc to the second stitch.* Repeat * until you reach the first stitch.

Step 4. *Insert 2 sc stitches to the first stitch and then 1 sc to the second stitch and 1 sc to the third stitch.* Repeat * until you reach the first stitch.

Step 5. *Insert 2 sc stitches to the first stitch and then 1 sc to the second stitch, 1 sc to the 3rd stitch and 1 sc to the 4th stitch.* Repeat * until you reach the first stitch.

Step 6. Insert 1 sc to every stitch. Do this round one more time.

Step 7. Insert a sl st, leave a 20 cm tail, cut the yarn and pull the yarn through one more time. Do not weave in the end. You can also leave the magic loop tail unweaved.

Step 8. Crochet another “pad” according to the instructions but do not cute the yarn in the end.

Step 9. Place the pads on top of each. Crochet the pads together with sl stitches: *insert the hook into the first and opposite stitches of the pads, insert a sl st.* Repeat * until you reach cap of the ornament. NOTE: before you reach the cap of the ornament, place the ornament between the pads. Insert 1 sc stitch to secure the seam, leave a 20 cm tail and cut the yarn. Now, using all tails/ends, pull them through next to the cap and make a hanging loop for the ornament.

FINISHED!

Vaihe 1. Virkkaa aloituslenkki (magic loop) ja virkkaa muodostuneeseen lenkkiin 8 kiinteää silmukkaa (ks). Kiristä aloituslenkki aloituslanganpätkästä vetämällä ja sulje lenkki piilosilmukalla (ps). HUOM. Jätä 30 cm pituinen aloituslanganpätkä ripustuslenkkiä varten.

Vaihe 2. Virkkaa kaksi kiinteää silmukkaa (ks) jokaiseen kerroksessa olevaan silmukkaan.

Vaihe 3. *Virkkaa 2 ks:aa ensimmäiseen silmukkaan ja sitten 1 ks seuraavaan silmukkaan.* Toista * kerros ympäri.

Vaihe 4. *Virkkaa 2 ks:aa ensimmäiseen silmukkaan ja sitten 1 ks seuraavaan silmukkaan ja 1 ks kolmanteen silmukkaan.* Toista * kerros ympäri.

Vaihe 5. *Virkkaa 2 ks:aa ensimmäiseen silmukkaan ja sitten 1 ks seuraavaan silmukkaan, 1 ks kolmanteen silmukkaan ja 1 ks neljänteen silmukkaan.* Toista * kerros ympäri.

Vaihe 6. Virkkaa 1 ks jokaiseen silmukkaan. Tee tämä kerros yhteensä kaksi kertaa.

Vaihe 7. Virkkaa 1 ps, jätä 20 cm pituinen langanpätkä, leikkaa lanka ja vedä lanka läpi vielä kerran. Älä päättele langanpätkää. Voit myös jättää aloituslanganpätkän päättelemättä.

Vaihe 8. Virkkaa toinen ympyrä samalla tavalla, mutta älä leikkaa lankaa lopuksi.

Vaihe 9. Aseta ympyrät päällekkäin ja virkkaa ne yhteen piilosilmukoilla: *vie koukku silmukan ja toisen ympyrän vastaavan silmukan läpi ja virkkaa ps.* Toista * kunnes joulupallon “hattu” tulee kohdalle. HUOM: aseta joulupallo ympyröiden väliin ennen kuin “hattu” tulee kohdalle. Virkkaa yksi ks sauman vahvistamiseksi, jätä 20 cm pituinen langanpätkä ja leikkaa lanka. Vedä langanpäät “hatun” läpi ja tee näistä ripustussilmukka.

VALMIS!

Feel free to send me a message if you have any questions, corrections or comments! Make sure to tag me @swoolify and #swoolornament so I can see your creations! 🙂

Otan mielelläni vastaan korjausehdotuksia, kysymyksiä ja kommentteja! Muista tägätä minut @swoolify ja #swoolornament jotta näen teidän luomuksenne! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: