DIY Polymer Clay Crochet Hook Handle // DIY Fimo-massasta tehty virkkuukoukun kahva

This post is about tuning your own crochet hook handle! There are many beautiful ways to tune a plain metal crochet hook by using polymer clay. I wanted to have a marble-like crochet hook and it turned out fabulous!

Tämän päivän joulukalenterista paljastuu vinkki virkkuukoukun tuunaukseen! Tavallisen metallisen virkkuukoukun voi päällystää askartelumassalla ja erilaisia upeita lopputuloksia olenkin nähnyt paljon. Halusin marmorikuvioisen virkkuukoukun ja kuinka upea lopputulos tästä tulikaan – jopa vielä ensi yrittämällä!

Crochet hook with a polymer clay handle

Materials

Tools: A crochet Hook of any size & clay shaping tools

Polymer Clay: Fimo Soft (white and black) and Fimo Effect (light pink). There are many shops selling these clays!

Alternative: Polymer Clay from Søstrene Grene

NOTE: Read and follow the package instructions carefully. Use only under adult supervision. Do not use flatware as tools.

Crochet Hook Handle Instructions

The process is easy: model the clay, cover the hook with it and harden it in the oven! Then, let it cool and harden completely at room temperature. There are many different polymer clay colors and types (for example glitter, leather-like or nightglow clay) and you can mix clays together. In this post I mixed white and black clays together to make marble-like handle. I also made a pink marble handle by mixing black, white and light pink clays together.

I started modeling by rolling white clay and then I added a small amount of black clay as a roll around the bigger white roll (resembles a candy cane). Then I just simply molded it so that the clay took marble-like pattern. You can see a picture of it below:

I then rolled it as a flat panel (~2-3 cm width, ~10 cm length, depends on the hook length) and covered the hook with it. Then I put the hook in the oven at ~110° C for 30 minutes. (NOTE: Check the temperature and time from the package instructions. Do not heat over 130 °C or heat over time.) After this I let it cool at the room temperature. You can also finalize the clay handle (after oven) with gloss varnish to have glossy effect.

I also tried modeling a pink marble crochet hook handle in the same way and it turned out this:

Crochet hook with a pink polymer clay handle

This was such a fun experiment and I will definitely try doing cute glitter handles as well. 🙂

Fimo-massasta tehty virkkuukoukun kahva

Askartelumassasta tehty virkkuukoukun kahva

Materiaalit

Välineet: Virkkuukoukku & välineet saven muotoiluun

Askartelumassa: Fimo Soft (valkoinen ja musta) sekä Fimo Effect (pastelliroosa). Fimo askartelumassoja on ostettavissa useista kaupoista!

Vaihtoehtoinen massa: Askartelumassa Søstrene Grenestä

HUOM: Lue ja seuraa pakkauksen ohjeita huolellisesti. Käytettävä vain aikuisen valvonnassa. Älä käytä ruokailuvälineitä muovaamiseen.

Virkkuukoukun kahvan ohjeet

Kahvan tekeminen on helppo prosessi: muovaile askartelumassa, päällystä virkkuukoukku massalla ja koveta se uunissa. Sitten anna sen kovettua lopullisesti huoneen lämmössä. Kyseisiä askartelumassoja on useita eri värejä ja tyyppejä (esim. kimalteinen, nahkamainen ja hohtovärinen) ja voit yhdistää massoja keskenään. Tässä postauksessa yhdistin valkoista ja mustaa massaa keskenään tehdäkseni marmorikuvioisen pinnan virkkuukoukun kahvaan. Tein myös vaaleanpunaisen marmorikuviollisen kahvan yhdistämällä mustaa, valkoista ja pastellinroosaa massaa keskenään.

Aloitin kahvan muovaamisen rullaamalla ensin valkoista massaa rullaksi ja lisäsin tämän ympärille ohuen rullan mustaa massaa ikään kuin karkkitangoksi. Sitten vain muovasin massaa, jotta se näyttäisi mahdollisimman marmorimaiselta. Alla näet kuvan tästä vaiheesta:

Rullasin massan ohueksi levyksi (~2-3 cm leveä ja ~10 cm pitkä, riippuu virkkuukoukun koosta) ja rullasin ja muovasin levyn virkkuukoukun ympärille. Laitoin koukun uuniin 110 °C 30 minuutiksi. (HUOM: Tarkista lämpötila ja aika pakkauksen ohjeista. Älä kuumenna yli 130 °C lämpötilaan tai ylitä kovetusaikaa.) Tämän jälkeen anna koukun jäähtyä huoneenlämpötilassa. Voit myös kovetuksen jälkeen viimeistellä koukun kahvan päällystämällä sen kiiltolakalla kiiltoefektin saamiseksi.

Kokeilin myös muovata vaaleanpunaisen marmorikuvioisen kahvan samalla tavalla ja lopputulos on tämä:

Fimo-massasta tehty virkkuukoukun kahva

Tämä oli tosi hauska kokeilu ja aion kokeilla seuraavaksi kimaltavan virkkuukoukun kahvan tekemistä! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: