Tuftaus | Punch Needle – tekniikka

Tuftaus punch needle
Tuftaus punch needle

Rakastu tuftaukseen!

Tuftauksessa syntyy kahdenlaista tekstuuria eri puolille kangasta ja ihan kumpaa vain tekstuuria voi lopputuloksessa käyttää! Työstöpuolen tekstuuri muistuttaa kirjontaa, kun taas toiselle puolelle muodostuu silmukkapintaa. Tykkään kovasti molemmista tekstuureista, mutta omiin töihini olen toistaiseksi jättänyt silmukkapinnan.

Tuftattu tyyny

Tuftattu tyyny

Ajatus, jonka halusin seuraavaksi päästä toteuttamaan oli tuftattu tyyny! Olin ostanut H&M:stä yksivärisen kangastyynyn, jonka neulos oli sopivan harvaa tuftausneulaa varten. Visioni oli sommitella tyynyyn muutamia suorakulmioita mustalla ja valkoisella langalla ja piirsin ääriviivat tyynyn nurjalle puolelle. Tuftaus tapahtui siis kankaan nurjalle puolelle, jolloin silmukat tulevat tyynyn oikealle puolelle. Tuftattuani yhden kuvion siirsin kirjontakehyksen uuteen kohtaan, jotta sain tyynyyn lopulta useita yksittäisiä suorakulmioita. Tykkään lopputuloksesta hyvin paljon ja hyvin on tuftattu tyyny kestänyt nojailua sohvalla! 🙂

Tuftaus-tarvikkeet

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: