Fimo-massa idea: DIY virkkuukoukku Fimo-massasta

Fimo-massasta eli polymeerimassasta voi luoda vaikka mitä ihanaa! Mikäli etsit Fimo-massa ideoita, tässä yksi DIY-vinkki innokkaalle virkkaajalle. Tuunaa virkkuukoukku Fimo-massalla!

Tavallisen metallisen virkkuukoukun voi päällystää polymeerimassalla ja erilaisia upeita lopputuloksia olenkin nähnyt paljon. Halusin tehdä marmorikuvioisen virkkuukoukun ja kuinka upea lopputulos tästä tulikaan – jopa vielä ensi yrittämällä! Testaa ihmeessä tätä ideaa! : )

Fimo-massa ideoita: virkkuukoukun kahva
DIY virkkuukoukku polymeerimassasta

Materiaalit

Muita polymeerimassavaihtoehtoja: Cernit, Sculpey Premo tai Søstrene Grenen askartelumassa

HUOM: Lue ja seuraa pakkauksen ohjeita huolellisesti. Käytettävä vain aikuisen valvonnassa. Älä käytä ruokailuvälineitä muovaamiseen.

Ohjeet

Virkkuukoukun kahvan tekeminen on helppo prosessi:

  1. Muovaile polymeerimassa alla olevan kuvan mukaisesti.
  2. Päällystä virkkuukoukku muovaillulla polymeerimassalla.
  3. Koveta virkkuukoukku massoineen uunissa.
  4. Anna sen kovettua lopullisesti huoneenlämmössä.

Polymeerimassoja on useita eri värejä ja tyyppejä (esim. kimalteinen, nahkamainen ja hohtovärinen) ja voit yhdistää massoja keskenään. Tässä postauksessa yhdistin valkoista ja mustaa massaa keskenään tehdäkseni marmorikuvioisen pinnan virkkuukoukun kahvaan. Tein myös vaaleanpunaisen marmorikuviollisen kahvan yhdistämällä mustaa, valkoista ja pastellinroosaa massaa keskenään.

Aloitin kahvan muovaamisen rullaamalla ensin valkoista massaa rullapötköksi ja lisäsin tämän ympärille ohuen rullatun nauhan mustaa massaa ikään kuin karkkitangoksi. Sitten vain muovasin massaa, jotta se näyttäisi mahdollisimman marmorimaiselta. Alla näet kuvan tästä vaiheesta:

DIY virkkuukoukku Fimo-massasta

Kaulin massan kuvan mukaiseksi ohueksi levyksi akryylikaulimella tai lasipullolla (~2-3 cm leveä ja ~10 cm pitkä, riippuu virkkuukoukun koosta). Käärin ja muovasin levyn virkkuukoukun ympärille. Laitoin koukun uuniin 110 °C 30 minuutiksi. (HUOM: Tarkista lämpötila ja aika pakkauksen ohjeista. Älä kuumenna yli 130 °C lämpötilaan tai ylitä kovetusaikaa.) Tämän jälkeen anna koukun jäähtyä huoneenlämmössä. Voit myös kovetuksen jälkeen viimeistellä koukun kahvan päällystämällä sen kiiltolakalla kiiltoefektin saamiseksi.

Kokeilin myös muovata vaaleanpunaisen marmorikuvioisen kahvan samalla tavalla ja lopputulos näkyykin ylempänä!

Tämä oli tosi hauska kokeilu ja suosittelen ehdottomasti testaamaan!

Leave a Reply

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: