Virkattu Patalappu | Helppo virkkausohje

Mustavalkoinen virkattu patalappu

Virkatun patalapun materiaalit

Patalappu on virkattu kaksinkertaisesta langasta, mustasta ja luonnonvalkoisesta. Voit käyttää myös muita vähän paksumpia puuvillalankoja ja muissa väreissä!

Virkattu patalappu – virkkausohje

Kerros 1. Virkkaa aloituslenkki (magic loop) ja virkkaa muodostuneeseen lenkkiin 8 kiinteää silmukkaa (ks). Kiristä aloituslenkki aloituslanganpätkästä vetämällä. Aloita seuraava kerros virkkaamalla suoraan ensimmäiseen kiinteään silmukkaan.

Kerros 2. Virkkaa kaksi kiinteää silmukkaa (ks) jokaiseen kerroksessa olevaan silmukkaan.

Kerros 3. *Virkkaa 2 ks:aa ensimmäiseen silmukkaan ja sitten 1 ks seuraavaan silmukkaan.* Toista * kerros ympäri.

Kerros 4. *Virkkaa 2 ks:aa ensimmäiseen silmukkaan ja sitten 1 ks seuraavaan silmukkaan ja 1 ks kolmanteen silmukkaan.* Toista * kerros ympäri.

Kerros 5. *Virkkaa 2 ks:aa ensimmäiseen silmukkaan ja sitten 1 ks seuraavaan silmukkaan, 1 ks kolmanteen silmukkaan ja 1 ks neljänteen silmukkaan.* Toista * kerros ympäri.

Kerros 6. *Virkkaa 2 ks:aa ensimmäiseen silmukkaan ja sitten 1 ks seuraavaan silmukkaan, 1 ks kolmanteen silmukkaan, 1 ks neljänteen silmukkaan ja 1 ks viidenteen silmukkaan.* Toista * kerros ympäri.

Kun olet virkannut viimeisen kerroksen, sulje kerros piilosilmukalla ja päättele lopuksi langat. Voit virkata suuremmankin patalapun, jolloin lisäät aina yhden kiinteän silmukan lisää edellisen kerroksen * kaavaan.

Valmis!

Leave a Reply

Create a website or blog at WordPress.com

%d bloggers like this: